Pravnik.com.uaЖиття переможе смерть, а світ – темряву.

Чому послуги не можна вважати роботою

 
Повідомлення: 203
Зареєстрований: 08.10.2018

Чому послуги не можна вважати роботою

Повідомлення #1 AndreyPravnik » 14.12.2018, 10:26

Цивільне законодавство України чітко розмежовує роботи від надання послуг. Відповідно статті 901 Цивільного кодексу України дано чітке визначення поняття «послуга»:

«За договором про надання послуг одна сторона (виконавець) зобов’язується за завданням другої сторони (замовника) надати послугу, яка споживається в процесі вчинення певної дії або здійснення певної діяльності, а замовник зобов’язується оплатити виконавцеві зазначену послугу, якщо інше не встановлено договором».
Отже діяльність з надання послуг не породжує речового результату. Це і становить принципову відмінність послуги від виконання робіт. Цивільний кодекс України розглядає як об’єкт цивільних прав не власне роботи, а їх результат, чим ще раз підтверджує їх відокремлення від послуг, які споживаються у процесі надання. Тобто замовника робіт цікавить отримання конкретного матеріалізованого результату, а не сам процес, що здійснюється для його досягнення.

«Робота діяльність виконавця, результатом якої виготовлення товару або зміна його властивостей за індивідуальним замовленням споживача для задоволення його особистих потреб»
говориться у Законі України «Про захист прав споживачів» від 12.05.91 р. 1023.

Класичним видом оформлення робіт договір підряду, визначення якого визначено в статті 837 Цивільного кодексу України):
«За договором одна сторона (підрядник) зобов’язується на свій ризик виконати певну роботу за завданням другої сторони (замовника), а замовник зобов’язується прийняти та оплатити виконану роботу».

Аватар
 
Повідомлення: 281
Зареєстрований: 05.10.2018
Звідки: Київ
Специализация: Захист прав споживачів

Повідомлення #2 Pravnik » 14.12.2018, 12:12

Чудовий аналіз положень закону, доволі цікаво :P

 
Повідомлення: 2
Зареєстрований: 17.02.2019
Специализация: Юрист

Повідомлення #3 andreyivaniwich » 17.02.2019, 17:39

Добре, що закон чітко розподіляє такі поняття як робота та надання послуг. Адже якісно виконанні послуи повинні бути добре оплачувані. Була в мене ситуація, коли потрібно було виготовити технічний паспорт на нерухомість. Звернувся до цієї компанії - все швидко, якісно. За такі послуги зовсім не шкода грошей

/// Ссылка была удалена администратором.
Хотите просто прорекламировать свою контору - милости просим в этот раздел: /viewforum.php?f=49
Востаннє редагувалось Pravnik 18.02.2019, 14:19, всього редагувалось 2 раз(ів).
Причина: сообщение рекламного характера, размещенное не клиентом. Оставляю только название: Юридическая компания "Документы", г. Одесса


Повернутись в Цивільне право



Хто зараз на форумі