Pravnik.com.uaЖиття переможе смерть, а світ – темряву.

На горищі будинку провайдери розміщують обладнання та проводку - вплив ЖЕКу?

Аватар
 
Повідомлення: 281
Зареєстрований: 05.10.2018
Звідки: Київ
Специализация: Захист прав споживачів

На горищі будинку провайдери розміщують обладнання та проводку - вплив ЖЕКу?

Повідомлення #1 Pravnik » 23.01.2019, 09:45

Інформуємо, що ЖЕК не має повноважень щодо видачі дозволів на розміщення обладнання в допоміжних приміщеннях будинків споживачів. Зокрема, п. 3.1.14. Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій від 17 травня 2005 р. за № 76 (далі - Правила) встановлює пряму заборону розміщення у допоміжних приміщеннях побутових речей, обладнання, інвентарю та інших предметів. До того ж, вхід у горищне приміщення і на дах дозволяється тільки працівникам виконавця послуг, безпосередньо відповідальним за технічний нагляд, і тим, котрі виконують ремонтні роботи, а також працівникам експлуатаційних організацій, обладнання яких розміщене на даху й у горищному приміщенні (п. 3.2.5. Правил).

При цьому, відповідно до положень чинного законодавства, наше Підприємство наразі не має можливості звернутися з вимогою про необхідність усунення виявлених порушень до установ, що самовільно здійснюють доступ та встановлення власного обладнання у горищних приміщеннях будинку.

Проте, у разі прийняття на підставі ч. 2 ст. 10 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» співвласниками рішення про обрання ЖЕК у якості управителя багатоквартирним будинком, керуючись п. 2 ч. 4 ст. 8 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» від 09 листопада 2017 за № 2189-VIII, наше Підприємство в межах наданих повноважень отримає право вимоги до третіх осіб стосовно необхідності демонтажу неправомірно встановленого обладнання у допоміжних приміщеннях будинку. Відповідні збори співвласників для прийняття рішення щодо обрання управителя можуть скликатися ініціативною групою у складі не менше трьох співвласників багатоквартирного будинку.

Окрім того, призначення нашого Підприємства у якості управителя дозволить усім співвласникам будинку отримувати затверджений на загальнобудинкових зборах перелік послуг по узгодженим тарифам, мати можливість ознайомлюватись з детальним кошторисом та переліком витрат на утримання спільного майна багатоквартирного будинку тощо.

Повернутись в Житлово-комунальні послуги



Хто зараз на форумі