Pravnik.com.uaЖиття переможе смерть, а світ – темряву.

Чому ЖЕК може відмовити у видачі акту про фактично проживаючих осіб

Аватар
 
Повідомлення: 281
Зареєстрований: 05.10.2018
Звідки: Київ
Специализация: Захист прав споживачів

Чому ЖЕК може відмовити у видачі акту про фактично проживаючих осіб

Повідомлення #1 Pravnik » 22.10.2018, 10:01

Звернення:
Заявниця зверталась до юриста ЖЕКу (№ та назву не повідомлено) з метою отримання акту про фактичну кількість людей, які мешкають у квартирі, необхідного для призначення субсидії, проте, отримала відмову у наданні.

Прохання посприяти у наданні документу, що засвідчує фактичну кількість людей, які мешкають за місцем реєстрації.

Відповідь:
За результатами розгляду звернення громадянки ОСОБА_1 від _______ 2018 року (вхідний № ____ від _______ 2018 року, далі – «Звернення») Житлово-експлуатаційна контора №_ (далі – «ЖЕК №» або «Підприємство») повідомляє нижченаведене.

Зі змісту вказаних даних та інформації, зазначеної у Зверненні не вбачається можливим з’ясувати обставини можливого звернення громадянки до Підприємства.

ЖЕК № дійсно надає послуги з оформлення та видачі актів про фактично проживаючих осіб за адресами заявників (далі – «Акти»), за умов дотримання встановленої форми подачі заяви про видачу такого акту, а також при наявності: присутніх сусідів та заявника; документів, що посвідчують право власності на житло, стосовно якого є необхідним засвідчити інформацію про проживання або не проживання в такому житлі окремих осіб; документи, що посвідчують особи сусідів та самого заявника, а також довідку про склад сім'ї заявника, інформація з якої використовується при складанні відповідного акту.

Надання такої послуги ЖЕК № здійснюється з дотриманням засад демократичного устрою суспільства, поваги до громадян, а також усестороннього сприяння вирішення питань, розгляд яких належить до компетенції Підприємства.
Водночас, законодавчо не передбачені строки, порядок, інші правила та обов’язки Підприємства щодо видачі таких Актів, а відтак Підприємство попри відсутність такого обов’язку, з урахуванням надмірної потреби громадян у видачі відповідних Актів, прийняло рішення щодо задоволення відповідних потреб.

У зв’язку з надмірною кількістю бажаючих, прийом громадян для складання Актів здійснюється виключно по попередньому запису.

Додатково інформуємо, що особи, які не надали необхідних документів або порушили встановлений Підприємством порядок оформлення та видачі відповідних Актів, не мають змоги бути прийнятими для складання такого документу.

Повернутись в Житлово-комунальні послуги



Хто зараз на форумі